GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2023 Salı 14:39

Gaziemir’de 50 milyonluk kriz! 6 CHP’li neden toplantıya gitmedi?

Parti içi yaşanan krizlerle gündemdeki yerini koruyan Gaziemir Belediye Meclisi’nde bu kez de 50 milyon TL çatlağının yaşandığı iddia ediliyor. Muhalif olarak adlandırılan 6 ismin meclise katılmaması ile ilgili olarak bu isimlerin meclise katılarak ‘ret’ oyu vereceği iddiaları kulislere yansıdı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Özellikle CHP içinde yaşanan kaoslarla gündemdeki yerini koruyan Gaziemir Belediye Meclisi’nde iddialara göre ‘borçlanma’ çatlağı yaşanıyor.

Haziran ayı ikinci meclisinin gündemleri arasında ‘gerekli görülmesi halinde kullanılmak üzere ve gerekli duyulması halinde kefil olunabilecek 50 milyon TL’lik kredi’ maddesinin yer aldığı oturumda muhalefetten Belediye Başkanı Halil Arda’ya sert eleştiriler gelmişti.

Meclis salonunda  19 Meclis üyesi bulunan CHP’de muhalif olarak bilinen 6 ismin oturuma katılmaması sonrası ise gözler parti içinde yeni bir kriz olup olmadığına çevrilmişti.

GÖZLER GRUP KARARINDAYDI
Yaşanan süreçte meclise katılım nedeniyle birçok iddia ortaya atılırken, en dikkat çekeni ise 6 üyenin grup kararı alınıp alınmayacağını beklemesi oldu. Kulislerde edinilen bilgilere göre ise 6 ismin meclise katılıp katılmayacağı CHP grubunun meclis öncesi yapacağı toplantıya göre kesinleşecekti. Bir çok ismin parti grup toplantısına katılmaması, CHP’nin grup toplantısını gerçekleştirememe ihtimalini doğurmuştu. Krizi fark eden yönetim acil bir kararla bir meclis üyesini (meclis oturumunda da dillendirilen iddialara göre Ali Ekber Sarıgül ) çağırması sonrası grup toplantısı gerçekleştirilebildi. Toplantıda 50 milyonluk krediye kabul oyu vermek için grup kararının alındığı, parti kulislerinde ise 6 ismin bu nedenle meclise katılmadığı belirtildi.

KARAR ALINAMASAYDI…
Bir başka iddiaya göre ise olası bir grup kararı alınamaması durumunda muhalif olarak ifade edilen 6 isim meclis oturumuna katılacak olmasıydı. Grup kararının alınmaması halinde meclis oturumuna katılacak olan isimler, oylamada ‘Hayır’ oyu kullanacağı da iddia edildi. 6 ismin hayır oyu kullanması durumunda ise 50 milyonluk borçlanma oy çokluğuyla reddedilecekti.

İLERLEYEN SÜREÇTE NELER YAŞANACAK?
Sık sık krizlerin yaşandı Gaziemir’de ise gözler il yönetimine çevrilmiş durumda. Başkan Halil Arda karşıtı ve yanlısı olarak ayrılan meclis üyelerinin yerel seçimler öncesi nasıl bir performans izleyeceği il yönetiminin yönetimince değerlendirileceği kaydedildi.